FOTO  3. DokuMA Film Festival pred vratima – ne propustite najluđi filmski tulum na Jadranu

dokuma, Makarska
Ovogodišnji program obećava zadovoljiti sve filmske sladokusce uz glazbene dokumentarce ''Cobain: Montaža užasa'' i ''Globalna radost'', hitove poput ''Ronalda'' i ''Slušaj me, Marlone'', sjajne danske dokumentarce iz programa Zemlja partner te niz premijernih naslova iz međunarodnog natjecateljskog programa Mali Garmaz.

Bogati popratni program će se sastojati od koncerata, partyja i izložbi, a paralelno s festivalom se održava i treći regionalni edukativni Dokuma CrossBorder program koji uključuje filmsku radionicu i MasterClass predavanja. Organizatori iz makarske Udruge Dokuma poručuju kako su fokus na multikulturalnost, promociju dokumentaristike te stvaranje kreativne atmosfere za druženje mladih filmskih profesionalaca i ljubitelja filma iz regije ključni aspekti ovog ambicioznog projekta.

Službena zemlja partner je Kraljevina Danska a međunarodni žiri sačinjavaju legendarni Đelo Hađiselimović, producentica Tamara Babun i redatelj Torben Simonsen.

Festival organizira Udruga Dokuma iz Makarske, glavni pokrovitelji su Grad Makarska, Hoteli Makarska i Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Zagrebu a festival se održava se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatskog filmskog saveza i Danskog filmskog instituta.