12 stvari u vezi štetnijih od prevare

veza, prevara, stvari
Štoviše, postoji niz stvari koje su gore baš zato što su naizgled male i neprimjetne - bar na početku.

1. Laganje i skrivanje određenih stvari od partnera. Čak i ako mislite da su to sitne i nevažne laži, čak i ako ih krijete od partnera zato što mislite da ćete ga tako zaštititi, veza u kojoj ne vlada potpuno povjerenje jednostavno ne može uspjeti. Ako skrivate nešto što bi ih moglo povrijediti, onda vjerojatno radite nešto što ne biste trebali.

2. Zadržavanje bilo kakvih osjećaja. Bez obzira na to radi li se o jakim zagrljajima ili pitanjima koji se tiču vaših ili njegovih osjećaja, odsutnost ili zatvorenost imaju sposobnost učiniti nepopravljivu štetu i na najčvršćim vezama.

3. Zadržavanje sitnih zamjerki za sebe. Da, činjenica da nije prisustvovao druženju s vašim roditeljima možda i nije tako velika stvar, ali ako je to nešto što vas je pogodilo, a to mu niste rekli, taj će incident izletjeti kad-tad i onda će stvar biti puno gora nego što bi možda bila da ste mu odmah rekli da vas je povrijedio.

4. Nedostatak komunikacije. Ne, to ne znači da morate visiti na mobitelu i prepričavati svaki trenutak svog života jedno drugome, ali ako on nije prva osoba kojoj ćete trčati u slučaju da vam treba rame za plakanje ili jednostavno netko tko će vas saslušati, pa čak i ako se jednostavno ne osjećate dovoljno blisko da imate osjećaj da si možete sve reći, vaš je problem puno veći nego što se zapravo čini.

5. Tvrdoglavost. Drugim riječima, odbijanje kompromisa. Ako nekog volite, ne bi vam trebalo biti teško pristajati na kompromise. Partneri koji inzistiraju da uvijek bude po njihovom zapravo su u vezi sa samim sobom, ne s vama.

6. Prepucavanje o svakodnevnim kućanskim poslovima i obavezama. Činjenica da se nikad ne možete dogovoriti oko toga na koga je red da baci smeće ili opere suđe redovno je „go to" argument u malim, ali i velikim svađama, a nerijetko i razlog prekida. Možda bi bilo pametnije poraditi na boljem rasporedu prije nego počnete razmišljati o tome kako ćete objasniti roditeljima da ste prekinuli vezu jer on opet nije iznio smeće.

7. Snishodljivost. Bilo kakva vrsta ponašanja ili razgovora koji negativno utječe na vaše samopouzdanje ili samopouzdanje vašeg partnera mora trenutno prestati. Ako je pitati parove, upravo je ova vrsta verbalnog zlostavljanja puno gora od prevare budući da sniženo samopouzdanje na pojedinca utječe i nakon završetka veze.

8. Ostajanje u vezi iz praktičnosti. Bez obzira na to je li razlog taj što ne želite razočarati svoje roditelje ili zato što ste već platili putovanje na koje idete sljedeće godine, ostajanje u vezi samo zato što mislite da morate vodi gubitku najmanje šanse da ćete ikad ostati u prijateljskim odnosima.

9. Manipulacija. Još jedan razlog zašto je sljepoća u ljubavi zapravo loša stvar. Manipuliranje partnera ponekad je toliko suptilno da ga i ne primjećujete, no upravo ono postepeno vodi do teških prekida koji ostavljaju bolne posljedice.

10. Ljubomora. Čak i bez prevare, konstantna sumnja da se ona događa može biti puno, puno gora.

11. Predstavljanje lažne verzije sebe na početku veze. Ovo je poprilično direktno. Čak i ako se radi o sitnici poput one da volite horor filmove kad ih zapravo prezirete. Prvi spojevi gotovo su najvažniji dio vaše veze. Znajte tko ste i s kim ste u vezi.

12. Ostajanje u vezi zato što ovisite jedan o drugome. Nijedan ne želi biti sam. Nijedan ne zna kako biti sam. Čak i ako se i dalje volite, za vezu je potrebna kemija, a kad ona nestane, vrijeme je za prekid. Iako ih nitko ne voli, bilo bi šteta uništiti dobru vezu - čak i ako ona više nije ljubavna.

Cosmopolitan.hr