10 stvari koje će cure raditi dok dečki gledaju nogomet

1. Slegnuti ramenima, jer što da sada radite s njima


Poput svake poremećene osobe, i vaš muškarac prvo mora zatražiti pomoć kako bi mu se uopće moglo pomoći. Kako za to nema nikakve šanse, najbolje je, možda, da ga pustite na miru. Ignorirajte ga, ovo ionako neće baš toliko dugo trajati, a tko zna, u tom dugom vremenu možda i shvati kako je ovo što radi pogrešno... Ma, neeeee, nema šanseeee....

2. Nadati se kako osim što gleda tri utakmice dnevno, ostatak neće provesti igrajući nogomet na Playstationu...


...a to je baš ono što radi. Ako vam već nije jasno, ne, on nije normalan. U tom trenutku mu možete probati privući pažnju jedino ako prošetate gole pred njim, po mogućnosti s obrijanom bikini zonom. No, kako to nije pomoglo niti Jennifer Aniston da vrati razum Vinceu Vaughnu u Prekidu, tko može garantirati da je ijedan muškarac u stanju vratiti razum. Pod uvjetom da ga je uopće i imao.

3. Zahvaljivati Bogu što se ova glupost događa samo jednom u četiri godine i traje samo mjesec dana


Konačno ste se pomirile s realnošću i shvatile da nema pomoći i sada jednostavno čekate da prođe. Dok smišljate i zabavljate se radeći planove kako najbolje iskoristiti vrijeme, lagano shvaćate kako on, ne samo da je lud, nego je oko te ludosti napravio cijeli sustav. Gledanje nogometa je zabava, posao, hobi, smisao života, terapija, relaksacija i opsesija. Razmišljate o tome kako bi bilo dobro raditi bilješke.

4. Zabavljati se


Bit ćete uhvaćeni u ovoj situaciji u petak navečer, subotu popodne, nedjelju ujutro. Osim toga, nije to ono što i on, vjerojatno, radi, iako vam se ne čini da bi netko morao baš doživjeti srčani udar zbog suca iz Malija koji nije dosudio čisti penal za Demokratsku Narodnu Republiku Koreju i još ispravlja frenda koji je krivo nazvao tu državu Sjevernom Korejom. Pođite negdje, ne dajte da i vas ovo obuzme, bježite dok još nije kasno!

5. Odmarati


Život je lijep, je l' da? Shvaćate zašto govore kako je za vezu dobra povremena razdvojenost. Nakon toga ćete se više željeti, bolje razumjeti sebe... Jedino, u ovom vam se trenutku ne čini kako bi on ikada više mogao željeti išta drugo osim još jednog piva, vrećice čipsa (luk i vrhnje, ako nema onda luk i sir, ostalo je neozbiljno), te ćevapa ili pizze iz dostave.

6. Igrati loto, osvojiti jack pot, odseliti na Maldive dok su još tamo


Kako je riječ o naciji smještenoj na koraljnom otočju u Indijskom oceanu i, ujedno, državom s najnižom prosječnom visinom na svijetu (1,5 m, slovima: jedan i pol metar; koralji se ne dižu u nebesa), kojoj uslijed povisivanja razine mora prijeti potop, nadate se kako tamo nema nogometa. No, nakon što provjerite na googlepediji, saznate kako su prije dvije godine osvojili Južnoazijski kup. A onda saznate kako ste upravo u glavu ubacili trivijalni podatak vezan za nogomet koji nikada nećete zaboraviti.

7. Kažeš mjesec dana?


Život vam se mijenja na način na koji niste niti slutili. Shvaćate kako postoje sile koje ne možete kontrolirati. Obuzimaju vas bijes i ljubomora. Ne znate je li to više zbog toga što on više ne obraća pažnju na vas ili je to zbog toga što vas nikada ništa tako ne obuzme. Sjetite se kako ste razmišljali o tome da počnete raditi bilješke.

8. Napisati knjigu: 'Što je to pogrešno s muškarcima?'


Vaše bilješke prerastaju u nešto između dnevničke ispovjedi i eseja. Sumnjate da bi one mogle ikome koristiti, a osim toga su potpuno nevjerojatne, nitko ne bi povjerovao da su zaista temeljene na stvarnim događajima. Upravo zato u ruci držite potencijalni bestseler. Kada već niste dobile na lotu, red bi bio da ovako uzmete tu lovu.

9. Gledati njih


Zato ih pažljivo promatrajte, naučite njihove navike i pravila ponašanja. Zoologinja Dian Fossey provela je 18 godina u džungli Ruande promatrajući gorile i postala slavna, jer je promijenila način na koji čovječanstvo gleda na ove velike primate. Oni, naime, nisu divlje zvijeri, manje verzije King Konga, kako se smatralo. Ona je praktički živjela s njima, a da bi ih razumjela i približila im se oponašala je njihovo ponašanje.

10. Gledati nogomet


A to nas dovodi do konačnog zaključka – ako ih ne možete pobijediti pridružite im se. Zašto ne biste konačno naučile pravila ofsajda? Ili proučile statistike iz kvalifikacija i postale sigurne tko će biti prvi strijelac prvenstva. Ako je Dian Fossey mogla živjeti s gorilama, zašto ne biste vi mogle s muškarcem poludjelim od nogometa. Ne može biti gore od toga. Ili može?

Ivan Palijan/net.hr