Zračna luka Mostar ključna za razvoj Hercegovine

zracna luka mostar
...u proteklom razdoblju, predstavljene vizije i ideje novoizabranog predsjednika Zlatka Papaca kao i nove članice Komore, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Na Skupštini je prisustvovalo oko 40 uglednih poduzetnika iz regije Mostara koje je o svim važnim aktivnostima, projektima i rezultatima informirao glavni tajnik Komore, gospodin Miljenko Buhač.

Prisutnim se obratio i bivši predsjednik Komore, Dalibor Miloš koji je funkciju predsjednika obnašao četiri godine. Miloš je kazao da je Komora prošla mnoge faze razvoja počevši od broja članica pa do aktivnosti i projekata. Naglasio je da je njegov rad u Komori konstantno nastojanje za ostvarivanjem napretka na svim poljima gospodarskih i socijalnih aktivnosti te da će i u budućnosti aktivno raditi na tome.

Novoizabrani predsjednik Komore, Zlatko Papac, predstavio je prisutnima svoje ideje i viziju GKM-a u budućnosti. Naglasio je da je trenutni prioritet Zračna luka Mostar koja je ključna za prosperitetni ekonomski razvoj i budućnost cijele Hercegovine.

Jens Mueller, CIM ekspert-njemački stručnjak za ekonomski razvoj pri GKM-u, upoznao je gospodarstvenike s tri važna projekta na kojem profesionalno osoblje Komore aktivno radi: Export Management Seminar, Projekt stručnog obrazovanja te Projekt "Poduzetnički duh".

Projekt Export Management Seminar i Projekt stručnog obrazovanje rade u suradnji s Prilikom Plus, njemačkim AHK i GIZ-om. Projekt "Poduzetnički duh" za cilj ima ostvariti bolju percepciju javnosti o poduzetnicima te dokazati mladim ljudima da i onu mogu postati uspješni čak i u našem okruženju punom prepreka.

Na Skupštini se raspravljalo i o mogućem proširenju Komore na regiju Hercegovine, pokretanju inicijativa koji će poboljšati uvjete i kvaliteta života ljudi u Hercegovini, ali i o aktivnostima koje će stvoriti povoljnije okruženje za poduzetnike./HMS/