Zdenko Ćosić: Novac za smještaj dobivat će studenti, a ne Studentski dom

Zdenko Ćosić
Zdenko Ćosić

... Studentskom domu kao što je to do sada bilo. Prema riječima premijera ZHŽ-a Zdenka Ćosića, dosadašnja praksa subvencioniranja smještaja za samo 178 studenata u Studentskom domu u Mostaru je nepravedna, piše Večernji list.

Na ovakvo razmišljanje Ćosića su potaknule optužbe iz Studentskog doma u Mostaru, prema kojima im je ZHŽ navodno dužan osam mjesečnih rata za subvencioniranje 178 studenata iz ove županije.

"Zapadnohercegovačka županija ništa nije dužna Studentskom domu u Mostaru, naprotiv, Studentski dom čija se uprava žali i javno govori o nekakvim dugovima uživao je čak nepošteni privilegij kad je u pitanju raspodjela sredstava za subvencioniranje smještaja studenata iz naše županije", kaže Ćosić.

Dodaje kako u ovoj županiji ukupno ima 3400 studenata na Sveučilištu u Mostaru, od čega njih 178 stanuje u Studentskom domu koji govori o dugovima. "U protekle tri godine ova je županija uplatila 797.500 KM na ime subvencije za smještaj tih 178 studenata. Preostalih 3212 studenata kojima također treba i krevet i užina nisu dobili ni jednu marku.

Stoga se ja sada javno ispričavam, ne Studentskom domu u Mostaru, nego roditeljima ovih 3212 studenata koji nisu ništa dobili. Također, želim naglasiti da Studentski dom u Mostaru koji je posljednje tri godine dobio skoro 800.000 KM to nije dobio zato što smo im mi nešto dužni, nego zato što smo imali razumijevanja i dobru volju u skladu s našim mogućnostima subvencionirati smještaj tih studenata, zaključio je Ćosić.