Zavrzlame oko početka nastave u ŽZH: Tko se to poigrava s djecom i roditeljima?

Jučer su internet portali i radio postaje prenosili vijesti koje su svakih pola sata bile bitno drukčije od prethodnih. Najprije u javnost puštena je vijest da je Općinski sud u Širokom Brijegu donio nepravomoćnu presudu da je štrajk 'Uposlenih u srednjim i osnovnim školama u ŽZH' nelegalan. Potom su stizala priopćenja suprostavljenih strana u kojima su jedni pozivali djecu da dođu na nastavu te da će danas (utorak) početi drugo polugodište, dok su drugi priopćavali da se štrajk nastavlja. Te informacije su net-om kružile do kasnih večernjih sati, i na stranicama ovog portala objavljene su informacije da danas počinje nastava jer smo dobili takva saznanja od relevantnih izvora.

Danas je situacija doslovce kaotična jer su neki roditelji poslali djecu na nastavu, međutim nastava nije izvođena i djeca su puštena iz škole i 'vrte' se po gradu. Naravno, najteže je onoj djeci koja dolaze iz udaljenijih sela pa se ne mogu uputiti pješice kući a autobusi imaju svoju već poznatu satnicu kad kreću s prijevozom učenika.

S obzirom na teško vrijeme i besparicu nije nam jasno tko se to poigrava s djecom i njihovim roditeljima jer je vrlo vjerojatno da su neki od roditelja jutros ulili zadnjih 10 KM u rezervoare automobila uz džeparac za dječji obrok, kako bi mogli dovesti svoju djecu na nastavu.

Gospodo vladajući i gospodo sindikalisti urazumite se i pokušajte bar malo shvatiti djecu i roditelje.

ABCportal.info