Zapuštena kupališta počinju oživljavati

To nam je potvrdio jučerašnji posjet poznatim mostarskim kupalištima gdje smo zatekli popriličan broj građana koji su iz različitih razloga bili onemogućeni otići na more, pa su od nedjeljne vrućine spas potražili u hladovini kraj nekadašnje krasotice Neretve ili Bune.
Nepotpuni užitak


Na kupalištu u Vojnom zatekli smo pravi prizor užitka, miris roštilja, razigrana dječica, lagana glazba, veseli smijeh i sve što obilježava veselo društvo na mjestu kakvo samo priroda pruža. Međutim, u razgovoru s njima primijetili smo da zadovoljstvo nije potpuno, jer je ponesena oprema za kupanje bila neiskorištena.
- Samo mi je vikend slobodan pa ovdje dođem svake nedjelje sa svojom suprugom,  djecom i prijateljima. Ponesemo od kuće roštilj i uživamo u prirodi sve do večernjih sati. Međutim, nije mi jasno zašto nitko o ovom mjestu ne vodi računa, jer kad god dođemo, moramo iznova očistiti mjesto za roštilj, a djecu ne puštamo na kupanje jer je Neretva zaista prljava, kazao je pomalo ogorčen  Samir Čehić.
Međutim, na Bunici su “valovi osvježenja” ove godine iskorišteni maksimalno. Tamo smo zatekli mnoštvo kupača koji tvrde da je voda hladna samo pri prvom ulasku te da osvježenje koje prilikom ljetnih vrućina ona pruža, ne može zamijeniti ništa. Što se tiče čistoće, svakodnevni posjetitelji ove godine su uzeli stvar u svoje ruke i očistili onaj dio na kojem se kupaju, sunčaju i uživaju.
- Radimo i nemamo vremena otići na more svaki put da bismo se osvježili. S druge strane, Buna ima svoju čar i dugu povijesti koja je obilježila i moje djetinjstvo, tako da jednostavno uživam doći, a posebno me raduje činjenica da svaki dan ljudi dolaze i da se unatoč svemu vraća život na ovaj prirodni dragulj, naglasila je Marijana Pranjić.

Bitna sigurnost


Međutim, nekada redovita posjetiteljica Bunice, Marica Šakić koju smo zatekli na gradskom bazenu, sada ne želi ni razmišljati o odlasku na vikend tamo jer, kako kaže, Bunica je sad zapuštena i nimalo slična mjestu na kojem je nekada uživala.
- Srećom, imamo gradski bazen i znam da se voda kontrolira, tako da svoju djecu svakodnevno rado vodim na druženje s prijateljima i uživanje uz ljetne igre u samom središtu grada, odlučno će Šakić.

Piše: Gordana Šimović/dnevni list