Za vrijeme Skupštine HNŽ-a policija će prosvjedovati

Ovo nam je kazao predsjednik Sindikata policije Kemal Đono koji je jučer podnio zahtjev za javno okupljanje, jer, kako kaže, to je jedini način da teška situacija hercegovačkih ‘plavaca' konačno iznese u javnost, jer unatoč najavi prosvjeda, tvrdi da ih Vlada HNŽ-a opet ignorira.

Brojni problemi

Prosvjedi Sindikata policije, kako naglašava Đono, neminovni su jer unatoč brojnim apelima i molbama za socijalni dijalog predstavnici vlasti za njih nikada nisu imali razumijevanje, što ih je još davno dovelo na sam rub očaja.
- Obavještavali smo javnost o brojnim problemima i o stanju u kojem se nalazimo, ali nije bilo razumijevanja za naše probleme, kazao je Đono, te podsjetio na činjenicu da jedino u HNŽ-u policija mjesecima funkcionira bez komesara i osnovnih uvjeta za rad.
Prosvjed je očajnički korak na koji su se, kako je kazao Đono, u Sindikatu policije odlučili zbog kršenja radnog zakonodavstva, nepoštivanja sudskih pravomoćnih odluka, očajnih uvjeta rada, nespremnosti na socijalni dijalog i ignorantskog odnosa prema svim inicijativama i zahtjevima Sindikata.

Urušavanje pravnog poretka

- Posebno ističemo kako je vlast jednokratno isplatila potraživanja sebi i svima koji nisu tužili po istoj osnovi i za razdoblje za koje je nastupila zastara, tako da ovakav odnos smatramo namjernim zlostavljanjem i urušavanjem pravnog poretka, poručio je Đono.
Prosvjede Sindikata policije podržao je i Plenum građanki i građana Mostar, te Savez samostalnih sindikata BiH, Grupacija proračunskih korisnika HNŽ-a.

Dnevni list