Vlada traži i policiju za nastavak revizije u zapadnoj Hercegovini

... zaštite, te su zatražili nastavak provedbe revizija uz potporu policije u Zapadnohercegovačkoj županiji kojoj se kako tvrde protive u toj županiji., piše Vecernji.ba.

Vlada FBiH je na sjednici razmatrala i usvojila informaciju o onemogućavanju rada pojedinih revizijskih timova u ZHŽ. Dana je puna potpora i upućen zahtjev Ministarstvu branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata da nastavi realizaciju Zakona o provedbi nadzora zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite.

Federalna Vlada zahtijeva da Federalno ministarstvo unutarnjih poslova i Federalna uprava policije, u suradnji s Federalnim ministarstvom za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, sačine poseban plan potpore realizaciji Zakona o provedbi nadzora zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite.

Federalna Vlada je dala suglasnost federalnom ministru za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata za donošenje privremenih rješenja o obustavljanju isplata korisnicima za koje službe za braniteljsko-invalidsku zaštitu odbijaju dostaviti predmete resornom ministarstvu radi nastavljanja i završetka procesa revizije tih predmeta i da se prema odgovornim osobama u tim službama poduzmu ostale zakonom predviđene mjere.