Vlada HNŽ-a donijela odluku o utvrđivanju općeg interesa za rekonstruiranje ceste Mostar - Čitluk

...u iznosu od 176 423 880 KM, koji će biti upućen u skupštinsku proceduru. Također, Vlada je usvojila Izvješće o izvršenju Proračuna HNŽ za razdoblje od 1.1. do 30. 9. 2012. godine, te utvrdila visinu osnovice za isplatu plaća i visinu naknade za topli obrok svim korisnicima Proračuna HNŽ za mjesec studeni 2012. godine.

Na današnjoj sjednici Vlada je razmotrila i prihvatila prijedlog Sporazuma o suradnji na poslovima europskih integracija između Vlade Federacije BiH i vlada županija Federacije BiH.

Iz resora Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o utvrđivanju visine novčane naknade za troškove smještaja osoba u drugu obitelj, kojom visina naknade za troškove smještaja djeteta u drugu obitelj iznosi 500 KM, a visina naknade za troškove smještaja odrasle osobe u drugu obitelj iznosi 400 KM.

Vlada je razmotrila informacije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o epizootiološkoj situaciji na području HNŽ za prvih deset mjeseci 2012. godine i o preventivnim akcijama za suzbijanje zaraza. Također, dogovoreno je da Vlada o Nacrtu Zakona o šumarstvu HNŽ raspravlja na sljedećoj sjednici.

Iz resora Ministarstva prometa i veza, Vlada je usvojila Odluku o utvrđivanju općeg interesa za rekonstruiranje regionalnih cesta R-437 Ostrožac-Fojnica i R-424 Mostar-Čitluk, a iz resora Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja prihvatila Informaciju o prostornoj osnovi HNŽ za razdoblje od 2012. do 2022. godine - priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.