Uz poslovnu zonu u Zvirovićima i cesta s dva traka te zeleni pojas

bager

... odnosno više od stotinu duluma, uređuje se poslovna zona, piše Večernji list BiH.

Primjer uspješnog ulaganja

Poslovna zona će biti smještena na krajnjem sjeverozapadu čapljinske općine, uz regionalnu prometnicu koja vodi prema Tromeđi, odnosno magistralnoj cesti M-120, Ljubuški - Mostar. Buduća poslovna zona u blizini je turistički propulzivnih Miletine, Međugorja i Bijakovića, ali i poslovne zone Tromeđa u čitlučkoj općini, koja može poslužiti kao primjer uspješnog ulaganja.

Na prostoru buduće poslovne zone koja niče u ljutom hercegovačkom kršu, čiji su sinonimi kamen, drača i smreka, najprije je uslijedilo obavljanje poslova ravnanja i niveliranja terena. Uređenje poslovne zone financira Općina Čapljina, a projekt je zanimljiv iz razloga što je njime predviđeno i infrastrukturno uređenje.

Uz ostalo, kako doznajemo, rubom cijele zone radit će se prometnica s dva kolnička traka, širine od po 3,5 metra. Uz tu svojevrsnu žilu kucavicu buduće poslovne zone, s obje strane predviđen je zeleni pojas širine 1,7 metara te pješačka staza širine 1,9 metara.

Ponuda parcela

U sklopu uređenja radit će se i kanalizacijski sustav za oborinske i fekalne vode te trafostanica kojom će se riješiti stabilno napajanje električnom energijom. Projektom je predviđena i gradnja telekomunikacijske infrastrukture, od telefona do interneta.

Radovi na uređenju buduće poslovne zone počeli su još u kolovozu. Po završetku poslova na infrastrukturnom uređenju, parcele za gradnju budućih poslovnih objekata bit će ponuđene na javnom natječaju.