Usvojen nacrt proračuna HNŽ-a

HNŽ, delegati, HNŽ, proračun, Vlada HNŽ, formiranje vlasti, Vlada HNŽ, HDZ 1990, Vlada HNŽ, HNŽ, vlast, dogovor, Vlada HNŽ, platformaši, Vlada HNŽ, HNŽ, Vlada HNŽ, HNŽ, vlast, HRS, HNŽ, priopćenje, HNŽ, df bih, Vlada HNŽ, pripravnici, radni staž , Vlada HNŽ, javni poziv, HNŽ, studenti, popis, HNŽ, stipendija, stipendije, Vlada HNŽ, pripravnici, posao, braniteljske udruge, HNŽ, Vlada HNŽ
rema nacrtu, proračun za tekuću godinu iznosi 168,6 milijuna maraka, a planirani deficit je nešto manji od 13 milijuna. U odnosu na rebalansirani proračuna za 2010. godinu, ovogodišnji proračun je smanjen za oko 11,5 milijuna maraka.

Iako su zastupnici i pozicije i opozicije imali brojne primjedbe i amandmane na predloženi nacrt, na kraju su svi jednoglasno usvojili ovaj dokument s obrazloženjem da je to potrebno učiniti s obzirom na vremenski tjesnac u kojem su se našli Vlada i Skupština HNŽ-a.

U sljedećih sedam dana javnosti će biti predstavljen nacrt proračuna, a Vlada HNŽ-a izjasnit će se o predloženim amandmanima kako bi do kraja ožujka u skupštinsku proceduru uputila konačnu verziju proračuna.

Inače, najviše primjedbi na predloženi nacrt imali su zastupnici SDP-a BiH, a neki od tih primjedbi su da za poticaje u poljoprivredi, za financiranje nevladinih organizacija, za obnovu vjerskih objekta i za održivi povratak u proračunu nije predviđena niti jedna marka.

Iznesen je i podatak da je za izmirenje sudskih troškova vezanih za tužbe proračunskih korisnika te pripadajućih kamata u ovogodišnjem proračunu HNŽ-a predviđeno 2,2 milijuna maraka.

FENA