Uskrsna čestitka provincijala fra Ivana Sesara i Gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića

Uskrs, neradni dan, Uskrs, Uskrs, gradonačelnik Mostara, Ljubo Bešlić, fra Ivan Sesar, Uskrs, katolici, pravoslavci, HSP HB, Uskrs, čestitka, Uskrs, Uskrsna čestitka, Uskrs, čestitka, uduga dragovoljaca i veterana domovinskog rata hr hb mostar, uskrsni običaji, Hrvati, Uskrs, Uskrs

Bogu ništa nije nemoguće (usp. Lk 1,37). Uskrsnuće Kristovo najveći je dokaz Božje svemoći. Vjera u Uskrsloga Gospodina temelj je našeg kršćanskog života. Odvažnost je plod takve vjere. Nije riječ o svakodnevnom "sitnom" odlučivanju, nego štoviše o velikoj, temeljnoj životnoj odluci - da budemo ono što jesmo - svjedoci Živoga Boga, "u nadi radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani" (Rim 12,12). Plod Uskrsa, obnovljen i osvježen život, neka se očituje u našem svakodnevnom življenju. Neka u nama, u svakome i u svima, Krist uskrsne kao pobjednik svega onoga što je smrtno, što je grješno, što nas razdvaja jedne od drugih. Predraga braćo i sestre, sretan vam onaj Uskrs koji počinje Velikim Petkom!

Neka on bude zora nakon tamne noći, neka Kristovo pobjedničko sunce dokonča carstvo naših tmina! Neka se prolomi teško kamenje i naših poraza, naših tuga, naših strahovanja i nutarnjih nemira! Neka naša srca prestanu biti hladni i prazni kameni grobovi te neka postanu hramovi u kojima živi uskrsnuli Krist! Neka i naša Korizma prijeđe u uskrsno slavlje! Svjetlo Uskrsnog jutra neka obasja sve one koji lutaju putem besmisla i beznađa, da otkriju tajnu Isusove prisutnosti u ljudskom životnom hodu. Neka rane Uskrslog Krista izliječe vaše rane, da se mognete, puni radosne nade, hrabrije i spremnije suočiti sa sadašnjicom.

A Ljubav, koja je na križu pobijedila, neka bude vaše uporište u borbi protiv zla i grijeha, te neka vam nikad ne ponestane nadahnuća i ustrajnosti u izgradnji mira i dobra.U ime Hercegovačke franjevačke provincije i svoje osobno, želim svima sretan i blagoslovljen Uskrs!

Čestitka Gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića  za Uskrs i Vaskrs

Pripremajući se za Uskrs, prošli smo kroz razne obile pokore, nastojali biti bolji ljudi i bolji kršćani.

Samo uz snažnu vjeru, žrtvu i odricanje možemo odgovoriti različitim životnim izazovima i brojnim kušnjama koje su svakodnevno pred nama, uči nas uskrsli Isus.

Kako katolici i pravoslavci ove godine Uskrs obilježavaju istoga dana, svim građanima Mostara i Bosne i Hercegovine katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan Uskrs sa željom da ga provedu u miru i  radosti.