Uskoro brže od Širokog do Posušja, gradi će se treća traka

autocesta
... na magistralnoj cesti M6.1, dionica Posušje - Široki Brijeg (Vranić - Kočerin) u dužini od 4,8 kilometara.

Javna rasprava se održala u Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu, a na istu su pozvali sve zainteresirane subjekte, nevladine organizacije i stanovnike Grada Široki Brijeg i Općine Posušje, kao i naselja koja gravitiraju području namjeravane izgradnje trake za spora vozila na magistralnoj cesti M6.1, dionica Posušje-Grude-Široki Brijeg.

Cilj  rasprave je bio davanja prijedloga i sugestija javnosti i uključivanja relevantnih pitanja u završnu verziju dokumenta.

Dokument je izrađen za potrebu Programa modernizacije magistralnih cesta u FBiH prema odredbama Operativne politike 4.12 Svjetske banke koja je jedan od kreditora projekta, prenosi Pogled.ba.

Nacrt dokumenta može se pronaći na službenoj stranici JP Ceste FBiH na i na web stranici Grada Širokog Brijega i Općine Posušje.

Sredstva za realizaciju ovog projekta predviđena su u 2018. godini, a o budućim aktivnostima i nastavku realizacije modernizacije magistralne ceste javnost će biti informirana na službenim stranicama JP Ceste Federacije BiH, Grada Širokog Brijega i Općine Posušje.