U osnovnim školama ZHŽ-a održan štrajk upozorenja

Učionica

Naime, jutros je održan štrajk upozorenja, potvrdila je Feni predsjednica Neovisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama te županije Vesna Ćorluka. Po njezinim riječima, štrajk je održan u prvoj smjeni, a isto će se dogoditi i u drugoj smjeni.

Glavni razlozi štrajka upozorenja su odbijanje suradnje od strane Vlade ZHŽ-a i rada na novom kolektivnom ugovoru zajedno s predstavnicima Sindikata, neisplaćivanje onih obveza koje županijska Vlada ima prema korisnicima proračuna, kao i izbjegavanje poštivanja zakona, ističe Ćorluka.

No, kako je istaknula, osim toga razloga za štrajk ima više, a to su, uz ostalo, nepoštivanje važećeg kolektivnog ugovora, kašnjenje isplate porodiljnih naknada i neisplaćivanje doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Predsjednica Neovisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama ZHŽ-a navodi i kako Vlada odbija surađivati sa sindikatom te ne poštuje vlastite zakone i pravila koja je sama donijela.

"Ukoliko ne dođe do neke konstruktivne promjene mislim da je vrijeme i za generalni štrajk", zaključila je Vesna Ćorluka.