U Orašju održana ‘Večer Hercegovine u Posavini’

Posavinom su do dugo u noć odjekivali zvuci gange i bećarca, uz pjesmu ples i igru kulturno umjetničkih društava 'Mokro' iz Širokog Brijega i ‘Zora' Struge-Gorica Čapljina i uz kušanje hercegovačkih delicija i vina. U zabavnom dijelu programa nastupio je Mate Bulić i glazbena skupina ‘Delta'. Bila je ovo nezaboravna večer druženja Hercegovaca i Posavaca, koja je samo nastavak već započetog druženja koje su Posavci priredili prije pet mjeseci u Mostaru.

Na ‘Večeri Hercegovine u Posavini' okupilo se preko 500 Hercegovaca i Posavaca iz gospodarskog, javnog, kulturnog i športskog života ovih regija, a među kojima je bilo i izaslanstvo Općine Široki Brijeg predvođeno Općinskim načelnikom Mirom Kraljevićem i predsjednikom Općinskog vijeća Vinkom Topićem. Zadovoljstvo suradnjom Posavine i Hercegovine izrazili su u prigodnim obraćanjima predsjednik Vlade Županije Posavske mr. sc. Marijan Oršolić, a isto su potvrdili i predsjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić i Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić.

Skupu su bili nazočni i predsjednik HNS-a BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, te predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

ekspresno.info