U Mostaru i Neumu besplatni dermatološki pregledi u organizaciji dm-a

dm,besplatni dermatološki pregledi,Neum,Mostar

U subotu i nedjelju od 9 do 12 h i od 17 do 19 h 

Iako je ljeto jedno od omiljenijih godišnjih doba većini ljudi, zbog visokih temperatura i štetnog sunčevog zračenja sa sobom nosi različite izazove. Pritom je posebnu pažnju potrebno obratiti na to kako se ispravno zaštititi od UVA i UVB zračenja koje može uzrokovati brojne promjene na koži pa i one maligne, nerijetko fatalne. Upravo s ciljem informiranja javnosti o pravilnoj zaštiti od sunca, adekvatnom korištenju sredstava za zaštitu te značaju prevencije, pregleda i rane detekcije sumnjivih promjena na koži, dm je započeo kampanju besplatnih dermatoloških pregleda, edukacije i savjetovanja, koja će se tokom ljeta realizovati u sedam bh. gradova.

Mostar: subota, 5.8.2023 - plato ispred Mepas Mall-a

Besplatni dermatološki pregledi obavljeni su u Banjoj Luci, Tuzli, Sarajevu i u Zenici, dok će ovaj vikend biti realizirani u Mostaru i Neumu. Građani Mostara će imati priliku da u subotu (5. kolovoza), na platou ispred Mepas Mall-a, u dva termina: jutarnjem, od 9 do 12 sati i popodnevnom, od 17 do 19 sati, obave besplatan dermatološki pregled i dobiju savjete specijalizantice dermatovenerologije, dr. Dubravke Perotić.

„Redovni pregledi kože, dermoskopski, potrebni su zbog pregleda mladeža i pigmentnih promjena, kao i zbog nastanka novih mladeža koji mogu biti uvjetovani štetnim dejstvom sunčevog zračenja. Nažalost, svjedoci smo da promjene u atmosferi svake godine sve više nepovoljno utiču na kožu. Redovni dermoskopski pregledi posebno su značajni za osobe koje u porodičnoj anamnezi imaju raniju pojavu karcinamona kože i melanoma, u ovoj kateoriji su i osobe sa velikim brojem mladeža, preko 50, kao i osobe koje primjete neke promjene veličine ili boje mladeža, tegobe i slično. Pregledi su značajni i zbog davanja savjeta o ispravnoj i redovnoj upotrebi zaštite od sunca, koja više nije dovoljna samo u ljetnim danima, nego tokom cijele godine“, poručila je dr. Dubravka Perotić i dodala kako raste svijest o važnosti zaštite od sunca, kao i o važnosti pregleda te da u subotu očekuje veliki odziv građana.

dm,besplatni dermatološki pregledi,Neum,Mostar

Posebno je istakla da tokom ljetnih dana veliku pažnju treba posvetiti zaštiti dječije kože, jer opekotine mogu ostaviti ozbiljne posljedice na koži. Djecu do godinu dana ne treba direktno izlagati suncu, potrebno je nositi zaštitnu odjeću te koristiti zaštitnu kremu s faktorom 50. 

Neum: nedjelja, 6.8.2023 - plaža hotela Sunce

Besplatni dermatološki pregledi u organizaciji dm-a bit će održani i u Neumu na plaži hotela Sunce, i to u nedjelju u terminima od 9 do 12 h i od 17 do 19 h. Svi zainteresirani će besplatan dermatološki pregled i stručne savjete dobiti od specijalizantice dermatovenerologije, dr. Nataše Djoković Lozo.

„Različitim aktivnostima i kampanjama dm kontinuirano stavlja značaj na očuvanje zdravlja koje je preduslov ukupnog blagostanja i sreće. Besplatne dermatološke preglede organizujemo kako bismo aktivno sudjelovali u podizanju svijesti stanovništva o značaju redovnih pregleda koji mogu spasiti život. S obzirom da uvijek bilježimo veliki odziv građana, s ponosom možemo reći da u prevenciji i podizanju svijesti o načinima i značaju ispravne zaštite uspješno djelujemo dugi niz godina. Pozivamo građane da i ovaj put iskoriste priliku te da za vikend u Mostaru i Neumu obave ovaj važni pregled”, izjavila je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga u kompaniji dm. 

Osim pregleda dermatoskopom i utvrđivanja općeg stanja kao i tipa kože građani će i putem besplatnih edukativnih materijala imati priliku saznati i korisne informacije o tome kako kožu pravilno zaštititi od sunca ali i njegovati nakon sunčanja. 

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od lipnja 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 17 godina dm se sa više od 1.100 zaposlenika i 88 prodavnica u 46 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija. U poslovnoj godini 2021/22. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od blizu 273 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata više od 14.400 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je 28 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend !t up, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi. 

dm u BiH imidž Najpoželjnijeg poslodavca, priznanja koje mu je  dodijeljeno devet puta, od toga sedam puta zaredom, gradi kontinuiranom brigom o zaposlenicima te im, uz brojne pogodnosti kao što su redovni sistematski i stomatološki pregledi, školovanja i edukacije, svake godine isplaćuje regres i 13. platu.