U Ljubuškom 183, a u Širokom Brijegu 215 prvopričesnika

Obučeni jednoobrazno i svečano u lijepe bijele kute, sjedili su i stajali u prvim redovima klupa, a u pozadini njihove obitelji i drugi vjernici u velikom broju tako da je crkva bila prepuna. Svečano misno slavlje i prigodnu propovijed predvodio je humački gvardijan fra Velimir Mandić, uz suslavljenje humačkog župnika fra Ivana Borasa i još dvojice svećenika. "Danas je moja haljina bijela, danas mi radost u oku blista, danas mi srce kuca za Krista. I zvona danas drugačije zvone, zemlja danas drugačije diše. Svježinom danas sve divno miriše, sreća raste sve više i više", jedna je od lijepih recitacija, zaziva i molitava koje su tijekom misnog slavlja i obreda primanja sakramenta prve svete pričesti, izgovorili mladi slavljenici, prenosi vecernji.ba.

- Zapamtite draga djeco, zapamtite: Onaj koji blaguje tijelo Kristovo, ne bi nikad smio griješiti. Sada se vi nemojte sjećati onih koje ste čuli da griješe, njih pustite neka im se Bog smiluje i oprosti im grijehe. Ali važno je da vi danas u sebi stvorite odluku: kad budem jeo tijelo Kristovo od danas više nikad neću griješiti. Da ne bi umro, ne fizički umro nego kad netko sagriješi onda, možemo reći, da mu umire duh, duša - rekao je i poslao poruku mladim prvopričesnicima u svojoj propovijedi gvardijan fra Velimir Mandić. Nakon misnog i duhovnog slavlja u crkvi, slavlje se nastavilo u obiteljskim kućama ili restoranima gdje se u vedrom i veselom ozračju blagovao svečani ručak.

U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu, jučer je bilo iznimno svečano. Dvjesto šesnaest djece primilo je sakrament Svete pričesti. Svečanom misnom slavlju uz prvopričesnike, njihove roditelje, nazočio je i veliki broj vjernika. Svetu misu predvodio je fra Tomislav Jelić koji je u nadahnutoj propovijedi govorio o značaju susreta s Isusom i njegovim svetim Tijelom.