U Hutovu održano peto kušanje vina Hutovskih vinara

vino, Vino od jagode, Vino od borovnica, Kupinovo vino, regulacija krvnog tlaka, Vino od brusnica, sprječava nastanak glavobolje, dijabetes, zdravlje srca, probavni sustav, antioksidant, kušanje vina, Hutovo
Hutovski vinari stoga su se danas poslije Svete Mise okupili u zavičajnoj kući u Hutovu, donijeli svoja vina kako bi svi prisutni mogli uživati u tome, kako smo već naveli Božjem daru.

Peta, tradicionalna kušnja vina Hutovskih vinara okupila je oko 50 posjetitelja(dugustatora) koji su sa sobom donijeli i uštipaka, kiflica, meze, kruha ispod sača, pa se prije same degustacije vina dobro zamezilo i pripremilo utrobe za različite vrste vina.

Dvanaest vinara je ove godine donijelo svoja vina na degustaciju i to redom: Smiljan Njavro( crno), Ivica Mustapić( crno i bijelo), Niko Raič(crno), Nikola Bogdanović(crno), Slavko Konjevod(crno i bijelo), Mladen Butigan(crno i bijelo), Ante Mustapić(crno), Luka Previšić(bijelo), Mišo Mustapić(crno), Boko Krešić(bijelo), Luka Konjevod Perišić( bijelo) i Drago Prkačin( crno).

Ljuljale su se čaše, gledala se boja vina, miris, okus, kiselost, komentiralo, no iako strogi, degustatori su se složili da je ovo bila dobra godina i da su vina jako kvalitetna, piše hkud-hutovo.com.

Nakon što je okušana i posljednja boca vina Hutovci su i dalje nastavili s druženjem te čašćenjem nepca mladim vinom!

Nadamo se da će se ova hvale vrijedna manifestacija nastaviti održavati i ubuduće, te privlačiti sve više vinara i posjetitelja! Ipak je cilj svega druženje, manifestacija nema natjecateljsku narav! Vidimo se i dogodine u Hutovu!