U Hercegovini do kraja tjedna oblačno s kišom

Mostar kiša
hercegovina.info

Do kraja tjedna se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U srijedu padaline većinom u Bosni. U nizinama kiša, a u višim područjima snijegom. U Hercegovini rijetko može pasti malo kiše. Od večernjih sati postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti većinom između 1 i 5°C, na jugu do 8°C. A najviša dnevna između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C.

U četvrtak će veći dio dana biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U centralnim i istočnim područjima po kotlinama će biti magle. Novo naoblačenje sa zapada od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C.

U petak će diljem zemlje opet biti oblačno s kišom. Na planinama može padati snijeg. U većem dijelu zemlje vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

U subotu također pretežno oblačno sa slabom kišom prije podne. Na planinama može padati slab snijeg. U večernjim satima razvedravanje. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu do 8°C dok će se najviša dnevna temperatura zraka uglavnom kretati između 7 i 13°C.

Vozače se poziva na oprez zbog mokrih kolnika i mogućnosti od povremeno jakih bočnih udara vjetra.