Treći dani pobijenih hercegovačkih franjevaca počinju 4. veljače

Program započinje molitvom krunice i razmatranjem u 17 sati, zatim slijedi misa zadušnica u 18 sati, a nakon nje klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u 19 sati. Bit će tako 4. 5. i 6 veljače, a sve će predvoditi fra Zvjezdan Linić, priopćeno je iz Vicepostulature postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće".
Kroz spomenuta tri dana podijelit će se i nagrade onima koji su sudjelovali na "Drugom nagradnom natječaju" koji ima za temu ubojstvo hercegovačkih franjevaca. Prvoga dana nagrade će dobiti pučkoškolci, drugog mladež, a trećeg odrasli.

Na sam dan obljetnice, 7. veljače program započinje u 16 sati molitvom pred ratnim skloništem, gdje su ubijeni hercegovački franjevci, nastavlja se molitvom u crkvi na grobu 22-ice pobijenih franjevaca te misom zadušnicom koju će predvoditi i na njoj propovijedati provincijal hercegovačkih franjevaca fra Ivan Sesar. Na kraju će vicepostulator fra Miljenko Stojić iznijeti rad Vicepostulature kroz prošlu godinu.

Ove će godine 7. veljače prvi put biti obilježen i kao "Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk" što ga je 23. veljače 2012. proglasila Općina Široki Brijeg.

Dan prije, 6. veljače u 9.45 načelnik širokobriješke općine Miro Kraljević, pročelnik Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Široki Brijeg Pero Kožul te vicepostulator postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće" fra Miljenko Stojić položit će vijenac i zapaliti svijeću za sve pobijene franjevce i puk božji pred križem u središtu Širokog Brijega.

(fena)