'Ženska posla' uskoro u Tomislavgradu

zenska posla, kinodvorana

Zahvaljujući prijatelju projekta, Kulturno-informativnom centru Tomislavgrad, u gradskoj kinodvorani jučer je održana proba predstave otvorenoga tipa “Ženska posla”.

“Ženska posla” je komedija o svakodnevnim životnim situacijama u kojim se žene nalaze i snalaze. Nastala je tijekom dvomjesečnoga rada mladih žena iz tri bosanskohercegovačke općine, sudionice projekta “Orange Dream”, a koji provodi Udruga za razvoj i promicanje umjetničke djelatnosti “Magacin Kabare” iz Sarajeva u partnerstvu s američkim veleposlanstvom u Bosni i Hercegovini, piše tomislavcity.

Scenarij za ovu komediju pisale su mlade žene iz Bihaća, Kotor Varoša i Tomislavgrada pod mentorstvom “Magacin Kabarea”, a u čijem sastavu djeluju diplomirani i nagrađivani glumci, pisci i reditelji na čelu s poznatom bosanskohercegovačkom glumicom Zanom Marjanović te Emirom Kapetanovićem i Dženanom Medanovićem.

– Zadovoljstvo mi je putovati našom prelijepom zemljom, Bosnom i Hercegovinom i otkrivati mlade talentirane i pametne djevojke koje su vješte u pisanju, glumi i produkciju, a koje potom šalju i vrlo važnu poruku, a to je da su pozorište i kultura neophodni u našim životima. Ne samo da bi nas nasmijali i razveselili, već kao prostoru u kojem slobodno razmjenjujemo mišljenja i emocije, mjesto gdje se volimo, kazala je ovom prigodom Zana Marjanović.

Zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom projektu podijelila je i Mia Musić.

– Velika mi je čast biti dio projekta Orange Dream i sudjelovati u pripremi jedne urnebesne komedije. Od naših mentora iz “Magacin Kabarea” već smo naučili mnogo toga, tako da se nadam da će predstava razveseliti i nasmijati našu publiku.

O značenju ovoga projekta za mlade ljude, Ružica Parlain je kazala:

– Divno je raditi s profesionalcima koji traže mlade talente željne učenja i koji im omogućuju im da puste svoj glas. Vode nas kroz dug put čije su ishodište olovka i prazni papir, a završnica izvedba naše komedije pred, nadamo se, punom dvoranom.

Zana Marjanović je sa svojim članicama projekta iz Tomislavgrada, posjetio i Udruženje žena MIZ u Livnu. Kako kažu, osnovane su kako bi provele kvalitetno vrijeme i druženje s ostalim ženama svoje zajednice, ali primarna uloga su im humanitarne svrhe. Tako ponedjeljkom imaju redovne sastanke, a ovaj izvanredni sastanak u nedjelju pružao je posebni osjećaj zajedništva. Sve te žene imaju posao, djecu, kućanske obveze i veliko srce. Razgovor je bio zanimljiv, bogat, dirljiv i poučan. Kad su dobile pitanje koji bi savjet dale mladima, poručile su: “Prvo budi sebi kraljica, pa ćeš onda biti i drugima”

Udruženje žena MIZ je tako postao prijatelj i podrška projekta „Orange dream“.

Pregršt zabave i smijeha čeka vas uskoro u Tomislavgradu. Ne propustite „Ženska posla".