Uhićena posuška četvorka koja je krala po Tomislavgradu

straga je pokazala da je riječ o četvorici Posušaka: M.G. rođenom 1992., M. B. rođenom 1984., M. B. rođenom 1991. i D. I. rođenom 1982. godine.

Kako je za Radio Tomislavgrad izjavio glasnogovornik županijskoga MUP-a Ivica Vrdoljak, otkrivena skupina lopova imala je zanimljiv scenarij rada. Naime, prije uglavnom noćnih pohoda, po nekoliko sati bi se provodili po ovdašnjim kafićima, gdje bi najvjerojatnije doznali koju informaciju više vezanu uz njihov plan krađe. Nakon toga provaljivali su u obiteljske kuće i pomoćne objekte odakle su redovito odnosili vrijedan plijen.

Istragom je utvrđeno da je posuška četvorka u navedenom razdoblju ukrala: 67 bušilica, fleks mašina, motornih pila, hiltija, 5 LCD televizora, 3 digitalna resivera, 4 hidraulične pumpe s teretnih vozila, 5 agregata, 12 kompleta ključeva, gedora i odvijača, 2 metalna sefa u kojima se nalazilo oko 1600 KM, veću količinu cigareta, 1 perilicu rublja, te 10 paketa podnih pločica, a svoj lopovski posao zasladili su sa 12 ukradenih pršuta, 6 pečenica i 10 tegli kvalitetnog domaćeg ajvara.

Vrdoljak je kazao kako se radi o dobro organiziranoj skupini koja je ukradene predmete preprodavala po Imotskom i Hercegovini, od Posušja do Mostara. Također postoji sumnja da su u Tomislavgradu imali i domaće pomagače koji su im sustavno pripremali teren. Da je tomu tako govori podatak da su lopovi nepogriješivo znali u kojim kućama i garažama će se dobro okoristiti. Policija je najavila da će pokušati ući u trag ukradenim i preprodanim predmetima, iako je malo izgledno da će ih vlasnici dobiti natrag.

(Radio Tomislavgrad)