U Tomislavgradu položeni vijenci za poginule i nestale hrvatske branitelje

Tomislavgrad, branitelji

U povodu predstojećih blagdana Svih svetih i Dušnoga dana, u četvrtak su kod spomen-obilježja u Tomislavgradu položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Uz izaslanstvo Općine, predvođeno načelnikom Ivanom Vukadinom i predsjednikom Općinskog vijeća Lukom Krstanovićem, vijence su položili predstavnici Vlade i Skupštine Hercegbosanske županije (HBŽ), potom županijske Uprave za pitanja branitelja, Oružanih snaga BiH, te braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.

Nakon polaganja vijenaca, paljenja svijeća i kratke molitve u duvanjskoj spomen bazilici, uslijedila je misa koju je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Sretan Ćurčić uz koncelebraciju nekoliko svećenika duvanjskoga dekanata.

U znak sjećanja i zahvalnosti za njihovu žrtvu, Služba za pitanja branitelja i braniteljsko-invalidsku zaštitu Tomislavgrada, u suradnji s Oružanim snagama BiH i braniteljskim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, tijekom ova dva dana organizirala je obilazak grobova poginulih hrvatskih branitelja na kojima je položeno cvijeće i zapaljene svijeće.