U Tomislavgradu otvorena poslovna zgrada proizvodnje elelektrične energije Elektroprivrede HZHB

Elektroprivreda HZHB, Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, financijska sredstva, infrastrukturne projekte, uplata naknade
Prigodnoj svečanosti osim članova upravljačkih tijela Elektroprivrede HZ HB i uposlenika, bili su nazočni i brojni gosti iz tijela zakonodavne i izvršne vlasti općine Tomislavgrad, općinskih javnih ustanova, poduzeća i udruga, te županije Hercegbosanske, Federacije BiH i drugi.

Zgradu su zajednički otvorili načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin i generalni direktor Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar Nikola Krešić, koji je ovom prigodom pored ostaloga kazao:

„Smatram da ovo poduzeće i općina Tomislavgrad zaslužuju primjeren i funkcionalan poslovni objekt. Na taj način pokazujemo našu odlučnost da realiziramo planirane investicije, u suradnji s ovom općinom na čijem području posljednjih godina imamo najviše projekata kada su u pitanju novi proizvodni kapaciteti".

Direktor Krešić je istaknuo kako JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar nastoji u svim općinama gdje obavlja djelatnosti osigurati adekvatne prostore koji će pridonijeti učinkovitijem radu, i stalnom poboljšanju kvalitete pružanja usluga našim kupcima, strankama i partnerima.

Tomislavgradski načelnik Ivan Vukadin, u pozdravnom obraćanju okupljenima izrazio je zadovoljstvo uspješno obavljenim poslom, i očekivanja kako će novi proizvodni objekti na području općine biti realizirani u zajedničkom interesu građana Tomislavgrada, općine i Elektroprivrede HZ HB.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije dr. Nediljko Rimac, na poseban je način zahvalio Elektroprivredi HZHB što je prepoznala potencijale općine Tomislavgrad i županije, čije će iskorištavanje kroz kvalitetne projekte donijeti brojne koristi ovome kraju.

Novoizgrađena poslovna zgrada, koju je blagoslovio mjesni župnik fra Velimir Bagavac, ima korisnu površinu 973,85 m2 s pristupnim trgom, parkingom i skladišnim prostorom, a smještena je u industrijskoj zoni Vučilov brig. Financijska sredstva uložena u izgradnju toga poslovnog objekta iznosila su 2,1 milijun KM, a radove je izvodio konzorcij tvrtki Kror d.o.o. Posušje, Dalekovod d.o.o. Mostar i I.P.N. Posušje.