Tomislavgrad: MUP oprostio 800 prometnih prekršaja

radar, MUP HB županije, kazne
MUP Hercegbosanske županije oprostio je svim sudionicima prometa počinjene prekršaje koje je evidentirala stacionarna prometna kamera SR 520 postavljena za vrijeme uskrsnih dana na magistralnom putnom pravcu Tomislavgrad - Posušje u mjestu Brišnik.

Novopostavljeni radar u blizini osnovne škole i u naseljenom mjestu za samo pet dana registrirao je 800 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Nakon utvrđenog velikog broja prekršaja kamera je iz stacionarnog radara povučena, a kao razlog povlačenja iz MUP-a su, između ostalog , naveli okolnosti uglavnom tehničke prirode, odnosno da na dijelu prometnice gdje je postavljena stacionarna kamera nema adekvatnih prometnih znakova upozorenja „radarska kontrola" ili „kontrola brzine".

Također je napomenuto da je brzina kretanja motornih vozila na ovom dijelu magistralne prometnice ograničena prometnim znakom ispod 40 km na sat te je prema mjerodavnim institucijama upućen zahtjev za njegovom izmjenom i povećanjem maksimalne brzine na 60 km na sat.

Uzimajući sve u obzir, stručni kolegij MUP-a Hercegbosanske županije je u srijedu donio odluku da se vremensko razdoblje od 29. ožujka do 6.travnja. 2018. godine vodi kao testno razdoblje rada stacionarnog radara, čime se svi prekršaji brišu iz evidencije.

GRUDE.COM