TOMISLAVGRAD Mijo Matić darovao još jedno vozilo za prijevoz pacijenata u Livno

Mijo Matić iz Borčana kod Tomislavgrada donirao je ovih dana i drugo putničko vozilo za potrebe pacijenta iz Tomislavgrada koji se voze na dijalizu u županijsku bolnicu “Dr.fra Mihovil Sučić” u Livno.

Tržišna vrijednost ovog novog vozila “VW Transporter T5” iz 2019 godine je oko 50 tisuća maraka.

Vozilo će se koristiti za prijevoz bubrežnih bolesnika na dijalizu u Livno te će značajno, kako ističu sami pacijenti, olakšati organizaciju transporta, a njima sigurniji i kvalitetniji prijevoz do bolnice.

Kako se doznaje iz Doma zdravlja Tomislavgrad, Mijo Matić je prije šest godina za potrebe prijevoza pacijenata na dijalizu u Livno donirao vozilo marke „Mercedes Vito“.

On je nakon razgovora s ravnateljicom Doma zdravlja Tomislavgrad Ivankom Živković, samoinicijativno odlučio kupiti i donirati novo vozilo za spomenute potrebe.

Mijo Matić iz Borčana koji živi i radi u Njemačkoj je poznat Duvnjacima i općinskim institucijama kao humanitarac jer osim navedenih donacija u vozilima, donirao je i dizalo za Starački dom, sudjelovao u opremanju kreveta pri zdravstvenim ustanovama u Tomislavgradu i Livnu, a financirao je i izgradnju kipa fra Mije Čuića koji se nalazi ispred tomislavgradske spomen – bazilike.