'Svatovi' i 'Taksi' najbolje maske na tomislavgradskoj Maškaradi 2020

'Svatovi' i 'Taksi' najbolje maske na tomislavgradskoj Maškaradi 2020
FENA

Kulturno-informativni centar Tomislavgrad (KIC) i tamošnja Osnovna škola „Ivan Mažuranić“ su na Trgu gange i hajdučke družine u Tomislavgradu u utorak organizirali "Maškaradu 2020”.

I ove godine organizator je pripremio kulturno zabavnu manifestaciju za izbor najbolje pojedinačne i grupne maske u kojem su sudjelovali natjecatelji iz više plesnih, likovnih i dramskih skupina, uglavnom iz tamošnjih osnovnih škola i dječjeg vrtića.

Odlukom stručnog žirija, kojeg su činili akademski slikar Ante Braovac, akademska kiparica Božena Radoš, te studentice na akademiji Gabrijela Vučemil i Marija Magdalena Vukadin, u izboru najbolje grupne maske prvo mjesto su osvojili "Svatovi", drugo "Aktivisti" iz Njemačke, a treće "Životinjsko carstvo".

U pojedinačnim maskama žiri je proglasio pobjednikom masku "Taksi", druga je "Kinder jaje" a treće mjesto zauzela je maska "Djevojka u haljini s cvijećem".

Pobjednici u obje kategorije nagrađeni su prigodnim nagradama, a maškarada je završena plesom i igrom razdraganih mališana pod maskama.

Pokrovitelj ove manifestacije su općina Tomislavgrad, Ministarstvo financija te Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije.