Pripravnik GSS Mate Ćurić iz Prisoja jutros se probio do Drmića Staja, gdje žive starije osobe

Pripravnik GSS Mate Ćurić iz Prisoja jutros se probio do Drmića Staja, gdje žive starije osobe
Redovito dolazi vikendom u Prisoje, a ponedjeljkom se vraća u Vrgorac. Ali, prošloga ponedjeljka nije otišao, jer ga je zamelo u Prisoju, prometnice su bile neprohodne, ali i u Vrgorac, koliko je čuo i na televiziji vidio, nije moglo ući. Pa je ostalo sa suprugom i troje djece u svom domu u Prisoju.

Planirao je Mate sa svojim kolegama u ovo vrijeme biti i u Kiseljaku na obuci Gorska službe spašavanja, jer je pripravnik u GSS Tomislavgrada, (položio je prvu pomoć, bio na zimskoj obuci na Blidinju), ali zbog nevremena, nije se išlo na obuku.

-Znate kakvo je nevrijeme prošloga tjedna na izmaku bilo i u duvanjskoj općini. Odmah sam nazvao Stožer Civilne zaštite u Tomislavagradu i stavio se na raspolaganje. Dok sam čekao konkretni zadatak, u Prisoju sam obilazio starije susjede, čistio snijeg, donosio im drva, što god je trebalo. A jutros (subota) me nazvao gospodin Jakić, šef Civilne zaštite u Tomislavgradu i pitao postoji li mogućnost da odem do Drmića Staja, jer ima dojavu da su dvije žene, baka Jaka od 90 godina i njezina bolesna kćerka, također u godinama, zametene u ovom selu među brdima- ispričao nam je danas pri povratku s Drmića Staja, Mate Ćurić.

Čim je dobio zadatak od Jakića, nije dugo razmišljao: obukao je opremu, ruksak s potrebnim namirnicama na leđa, i uputio se preko snježnih brda do 3-4 km udaljenih Drmića Staja.

tomislavcity.com