Presijecanjem vrpce službeno otvorene nove prostorije Radija Tomislavgrad

Dragan Čović
Djelatnicima ove medijske kuće to je bio povijesni trenutak jer su „nakon 27 godina rada i podstanarstva na tri lokacije, konačno dobili prostorije i uvjete za primjeren rad", kazale su u uvodu voditeljice današnjeg programa i djelatnice Radija Marija Letica i Zora Stanić.

Svečanosti su nazočili predstavnici političkoga, gospodarskog, društvenog i vjerskog života Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a uz zahvalu Bogu, urednicima, a pogotovo slušateljima, minutom šutnje odana je počast poginulim braniteljima, preminulim djelatnicima i suradnicima Radija: Anti Maliću Panči, Anti Baćku Toniju i Mariju Ćosiću, kao i nedavno preminulome velikom prijatelju Radija Tomislavgrad dr. Ivanu Bagariću.

Prisutnima su se obratili: ravnatelj Radija Tomislavgrad Mate Radoš, načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, pročitan je pozdravni telegram gosp. Zvonke Milasa, državnoga tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH koji se ispričao zbog nedolaska, a prigodne riječi u ime Hrvatskoga narodnoga sabora uputio je i dr. Dragan Čović.

Fra Gabrijel Mioč je zazvao Božji blagoslov na prostor, uređaje i sve ljude, kao što je to učinio i prije 27 godina u podrumu zgrade.

Koliko našoj javnosti znači Radio Tomislavgrad pokazuje i činjenica da su za ovu prigodu primili čak tri torte. Napravile su ih Ruža Stanić i Marija Protuđer (R&M), Slastice Stella i Marija Gabrić (Torte M-figure), a ova potonja dar je Humanitarne udruge Kap ljubavi.

tomislavcity.com