Prebačen na kirurgiju u Mostar: Ubojica Ante Malić isjekao vene

Prilikom uhićenja uočene su povrede na nekim dijelovima njegovog tijela, zbog čega je prevezen u županijsku bolnicu "Fra Mihovil Sučić" u Livnu, ali je zbog ozbiljnosti povreda odmah prebačen u mostarsku bolnicu, rekao je Srni glasnogovornik Uprave policije MUP-a Ivica Vrdoljak.

Direktor županijske bolnice u Livnu Ivica Jozić izjavio je za lokalne medije da je Ćerdićevo zdravstveno stanje stabilno, da on nije vitalno ugrožen, te da povrede upućuju na pokušaj samoubojstva rezanjem vena na lijevoj ruci.

"Zbog povezivanja sitnih krvnih sudova - vena na podlaktici ruke, potreban je operativni zahvat vaskularnog hirurga, zbog čega je Ćerdić jučer prebačen u bolnicu u Mostaru", objasnio je Jozić.

Ćerdić je u subotu, 16. travnja, u kafiću "TIP" u Tomislavgradu ubio Antu Malića.

Prema informaciji iz MUP-a Livanjske županije, policajac Andrija Ćerdić je zbog teže povrede radne dužnosti bio suspendiran 2007. godine, jer je nanio štetu ugledu MUP-a i nedostojno se ponašao u vršenju službene dužnosti.

Javnost u Tomislavgradu, nakon zločina koji je počinio, traži odgovor na pitanje kako je bilo moguće da lice koje je sklono nasilju i drskom ponašanju obavlja časnu i odgovornu dužnost policajca.

srna