Postavljeni prvi reciklažni kontejneri u Tomislavgrad

Tomislavgrad, Općina Tomislavgrad, Recikliranje
Kontejneri su postavljeni u Ulici brigade "Kralja Tomislava", nasuprot zgrade Osnovne škole Ivana Mažuranića.
- U sklopu sjedišta firme , koje se nalazi u Borčanima, izvode se završni radovi na uređenju reciklažnog dvorišta, gdje bi se sortirao i reciklirao sav prikupljeni otpad nakon čega bi slijedilo njegov daljnji plasman na bosanskohercegovačko tržište - kazao je vlasnik "Eko Stojkića" Stipan Martinović.
Kako bi reciklažno dvorište zadovoljilo sve uvjete za početak rada potrebno je još ugraditi protupožarni hidrant što je u nadležnosti općinskih vlasti, dodao je.
Martinović je kazao njegova tvrtka ima dozvolu županijskog resornog ministarstva za postavljanje još jednog seta kontejnera za sortiranje papira, stakla, pet ambalaže i metala, na lokaciji kod Hotela "Tomislav", a plan je rasporediti kontejnere i na druge lokacije po Tomislavgradu, kao i u druge općine u Hercegbosanskoj županiji.
- Već šesnaest godina uredno surađujemo s osmogodišnjim školama na području Tomislavgrada, odnosno s njihovim eko sekcijama na prikupljanju starog papira. Želja nam je ojačati svijest naših mještana, osobito školaraca, o važnosti prikupljanja, sortiranja i recikliranja otpada na obostranu korist i zadovoljstvo - istaknuo je Martinović, dodavši kako taj projekt od samog početka podupire Vlada HB županije.

Fena