Pomozite, Mateja ima tek 2 god. i želi hodati

Budući da njezina obitelj nije u mogućnosti sama snositi troškove iznimno skupoga liječenja, moli sve one koji novčano mogu pomoći u troškovima liječenja ove djevojčice da joj pomognu.

Potrebne tisuće eura

- Teško je bolesna. Liječnici tvrde kako ima izgleda, ali je treba uputiti u inozemstvo. Takvo liječenje košta nekoliko tisuća eura, a mi nemamo ni za pristojan život, kaže nam majka male Mateje Jelena. Mateja je jedno od šestero djece Vujevića uzrasta od 2 pa do 19 godina. Imali su još jedno dijete koje im je umrlo. Žive u trošnoj kućici, a uskoro u svom skromnom domu očekuju i nevjestu najstarijeg sina.

Mještani tvrde kako otac, inače sudionik Domovinskoga rata u kojem je i teško obolio, na svaki način pokušava prehraniti obitelj. Nije zaposlen te teškim fizičkim radom pokušava priskrbiti barem dio potreba. Kaže kako ga ni raniji sustav nije mazio, gdje je tamničario. - Ja idem svako drugi dan u Zagreb. Mateji je teško oštećen mozak, a opet ta paraliza. Najteže će mi biti ako bude nepokretna, sve ostalo bi lakše podnijela, tvrdi majka, koja također nije zaposlena, a i kako bi uz šestero djece.

Prehrana nadničarenjem

Jedna od rijetkih kuća koja je još pokrivena salonitom je upravo obitelji Vujević. Dok majka stalno boravi na putu između Zagreba i Tomislavgrada, otac Mićo nadničari kako bi prehranio djecu. - Mala Mateja me želi vidjeti, to mi kažu i sestre, pa bi se srce raspalo kada je ne bih vidjela nekoliko dana. Nadam se da će moja mala Mateja prohodati, a nadam se i u dobra srca ljudi, ali i u Božju pomoć, tvrdi Jelena.

Roditelji teško bolesne Mateje se nadaju u dobrotu ljudi te zahvaljuju svima onima koji mogu svojim pomoći pri liječenju njihova djeteta. Uplakana majka vjeruje i tvrdi da će njezina Mateja nakon pretraga i liječenja potrčati majci u zagrljaj.

Novčane priloge možete uplatiti na žiro-račune:

UniCredit banke
3382302500000939
RAČUN: 40350384001
Hypo Alpe Adria Banke
306114-37254754-21
RAČUN: 1437254754
Intesa San Paolo banke
1540010000001910
RAČUN: 88802
www.vecernji.ba