Policajcu Andriji Čerdiću određen pritvor

Policajcu Andriji Čerdiću određen pritvor
Sudac za prethodno saslušanje Županijskog suda u Livnu Nedim Begić rekao je da je pritvor Ćerdiću odredio na prijedlog Županijskog tužiteljstva da bi se otklonila mogućnost njegovog bijega, te zbog činjenice da je za izvršeno kazneno djelo predviđena kazna od najmanje pet godina zatvora. Andrija Ćerdić u trenutku ubojstva bio je zaposlen kao policajac u Policijskoj upravi Tomislavgrad.

On je 16. travnja u službenoj odori bio u kafiću svoje supruge "Tip" u kojem je nakon kratke prepirke s Malićem, zbog plaćanja naručenog pića, u njega ispalio jedan metak iz službenog pištolja. Ćerdić je nakon ubojstva svojim automobilom pobjegao u nepoznatom pravcu, ali je dva dana kasnije uhićen u blizini obiteljske kuće u Gornjem Brišniku, na području općine Tomislavgrad.

Tri dana proveo je u Kliničkoj bolnici u Mostaru pod nadzorom pripadnika Specijalne policije radi saniranja ozljeda od samoranjavanja koje nisu bile opasne po život, a od jučer se nalazi u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda u Mostaru. Ćerdić je policajac koji je bio sklon nasilničkom ponašanju i incidentima zbog čega je 2007. bio suspendiran.

livno-online.com