Osumnjičenom za pokušaj ubojstva u Tomislavgradu određen jednomjesečni pritvor

Osumnjičenom za pokušaj ubojstva u Tomislavgradu određen jednomjesečni pritvor
Osumnjičenom se stavlja na teret da je 02. svibnja 2019. godine, oko 04,00 sati u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ulici Kralja Zvonimira u Tomislavgradu, oštećenog P.S. rođenog 1994. godine pokušao usmrtiti, tako što je nakon prethodno verbalnog sukoba, došao do oštećenog koji je stajao za šankom, te se s istim fizički sukobio, nakon čega je iza pojasa izvukao nož ukupne dužine 23,5 cm i dužine sječiva 12,5 cm, te oštećenog P.S. dva puta posjekao po vratu.

Oštećeni je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Tomislavgrad, vozilom hitne pomoći prebačen u Županijsku bolnicu u Livnu na daljnje liječenje, a osumnjičeni, koji je pobjegao s lica mjesta je ubrzo pronađen i lišen slobode.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući Kantonalni tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, budući da se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja, a puštanje na slobodu osumnjičenog bi utjecalo na sigurnost građana na području gdje je kazneno djelo počinjeno, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka d) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Kantonalnog suda u Livno, protiv osumnjičenog donio rješenje o određivanju mjere pritvora u trajanju od mjesec dana.

Prema rješenju Kantonalnog suda, pritvor protiv osumnjičenog može trajati do 02. lipnja 2019. godine.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja"

Kantonalno tužiteljstvo
Kantona 10 Livno

livnovine.com