Osumnjičenima za uzgoj marihuane određen jednomjesečni pritvor

Osumnjičenima za uzgoj marihuane određen jednomjesečni pritvor

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva u Livnu, Općinski sud u Livnu osumnjičenom 26-godišnjem I. Š. i 33-godišnjem M. K., oba iz Tomislavgrada, odredio je jednomjesečni pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su na lokalitetu Knežine drage, Seget, kod Tomislavgrada, tijekom 2019. godine neovlašteno zasadili i uzgojili sedam sadnica koje svojim izgledom podsjećaju na indijsku konoplju.

Prilikom provođenja operativne akcije djelatnici PU Tomislavgrad 27. kolovoza zatekli su I. Š. i M. K. u obilasku nasada, nakon čega su i privedeni.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni su predani na daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu u Livnu te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Općinskom sudu u Livnu podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, postupajući sudac Općinskog suda u Livno protiv osumnjičenih je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenih je u tijeku, priopćili su iz Županijskog tužiteljstva u Livnu.

(fena)