Održano stručno usavršavanje za učitelje razredne nastave

stručno usavršavanje , učitelji

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u suradnji s tvrtkom EduCon d.o.o. iz Mostara, organiziralo je stručno usavršavanje za učitelje razredne
nastave.

Usavršavanje je održano u subotu, 26. listopada 2019. godine u prostorijama Osnovne škole "Ivana Mažuranića" u Tomislavgradu. Uz učitelje razredne nastave,na seminaru su bili prisutni i predstavnici resornog ministarstva, te stručni suradnici i asistenti u nastavi.

Predavači su bili istaknuti prosvjetni djelatnici iz Republike Hrvatske: Ivana Kujundžić, prof., voditeljica Županijskog stručnog vijeća za stručne suradnike – defektologe Splitsko-dalmatinske županije, održala je predavanje na temu "Izrada prilagođenih programa u školama".

Nakon nje, dr. sc. Ivana Odža s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu govorila je o kritičkom mišljenju u nastavi hrvatskog jezika u razrednoj nastavi, dok je dr. sc. Jurica Botić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske na vrlo zanimljiv način održao predavanje o geografskoj pismenosti u razrednoj nastavi.

Na samom kraju svi nazočni su se složili kako je usavršavanje ispunilo očekivanja, te će se suradnja nastaviti na sličnim aktivnostima.