Načelnik Tomislavgrada traži pomoć Oružanih snaga BiH

Snijeg Rakitno 2012
Snijeg Rakitno 2012
To je za Večernji list potvrdio u telefonskom razgovoru, te je istaknuo kako je stanje u ovoj općini katastrofalno.

- Svi putevi prema ostatku BiH su blokirani, kao i putevi prema selima u našoj općini. U nedjelju navečer smo uspjeli djelomično očistiti put put prema Livnu i poslali smo pacijente na dijalizu. Danas je taj put opet blokiran. Snijeg i dalje pada, potrebna nam je žurna pomoć - rekao nam je Vukadin.

Zahjev za angažman Oružanih snaga BiH je prema proceduri poslan Vladi HBŽ-a, koje je isti proslijedila federalnoj Vladi.

- Nadamo se kako ćemo u utorak dobiti neku reakciju i kako ćemo dobiti pomoć. Mi smo iskoristili sve svoje kapacitete, ali to jednostavno nije dovoljno. Sada nam je primarni cilj održavanje prometnica u gradu. Situacija je zaista alarmantna - dodao je Vukadin.

Očekuje se kako će se snježne padaline u ovom dijelu BiH nastaviti i u idućih nekoliko dana, s toga je ovoj općini potrebna brza reakcija federalnih vlasti, ali i vojske. U protivnom, prijeti opasnost od nestašice osnovnih prehrambenih proizvoda, lijekova, a pitanje je i koliko će Dom zdravlja još moći pružati usluge pacijentima kojih ovih dana ima mnogo.

Piše: Marko Karačić/Večernji list