Mladež HDZ 1990 Tomislavgrad izglasala nepovjerenje dugogodišnjem predsjedniku Općinskog odbora: Vrijeme je za promjene!

HDZ 1990, Tomislavgrad
...nagama, izglasao je nepovjerenje dugogodišnjem predsjedniku Općinskog odbora Mati Kelavi. Rezultat je to zaključaka sa prošle sjednice na kojoj je članstvo, predvođeno Mladeži, izrazilo svoje nezadovoljstvo radom Općinskog odbora te zatražilo ostavku predsjednika. Gospodin Kelava je tom prilikom predložio da novo vodstvo čine Filip Andrić, član Predsjedništva HDZ 1990 i Mario Mašić, zastupnik u Općinskom vijeću Općine Tomislavgrad. Takav prijedlog je dobio glasove starijih članova Općinskog odbora, međutim Mladež je bila jednoglasna u svome stavu da se na ovakav način neće ništa promijeniti. Sa šest glasova ZA i osam SUZDRŽANIH ovakav prijedlog nije izglasan, te je sjednica prekinuta.

Mladež Hrvatske demokratske zajednice 1990 nakon Sabora stranke održanog u srpnju prošle godine, te nakon Konvencije Mladeži i biranja novog vodstva, smatra da sve što je rečeno na dva navedena važna događaja treba biti i provedeno u praksi. O nama ovisi hoće li slogani „Snaga za novo vrijeme"i „Snaga za promjene" biti samo prazna fraza zapisana na papiru ili temelj naše buduće strategije.

Odlučili smo se za ovu drugu opciju. Na jednoj od sjednica Mladeži konstatirali smo da smo nezadovoljni mnogim stvarima. Nezadovoljni smo radom Općinskog odbora seniora, rezulatima na prošlim i pretprošlim izborima koji su bili porazni, nezadovoljni smo svojom pozicijom i načinom donošenja odluka koji nije ni približan onom demokratskom. Nezadovoljni smo postojanjem jednoumlja i indoktrinacije.

Već na idućoj sjednici odlučili smo da ćemo narednih mjeseci učiniti sve što je u našoj moći da se te stvari promjene, da upravo mi budemo ona promjena koju želimo. Osmislili smo strategiju, zacrtali ciljeve, dali sebi rokove, bili smo odlučni da ćemo uspjeti iako je nekada zaista izgledalo nemoguće.
Ono najteže bilo je upravo unijeti demokratičnost u sami rad Općinskog odbora, promijeniti praksu da odluka Općinskog odbora nije sinonim za odluku Predsjednika. Odluka većine treba biti odluka Općinskog odbora. Još uvijek nije prihvaćen ovakav mehanizam, koji inkorporira u sebe i kritičko razmišljanje, koje je nužno u stvaranju demoktaričnije atmosfere koja će pogodovati nastanku bolje politike, a samim time bolje budućnosti Tomislavgrada.

Svjesni smo koliko mladih silom prilika mora napustiti ovaj kraj i svoje znanje i sposobnosti prenositi preko granice. Na taj način dolazi do ogromnog gubitka najvažnijih supstanci društva, koji će za neko vrijeme postati poguban za ovu Općinu, kao i za državu.

Želimo to promijeniti. Želimo raditi ovdje, živjeti ovdje i donositi promjene ovdje. Upravo zbog tih razloga spremni smo preuzeti odgovornost i kandidirati osobu iz svojih redova za funkciju predsjednika Općinskog odbora HDZ 1990 Tomislavgrad. S obzirom da je ustaljena praksa da tu funkciju obnašaju iskusnije i starije osobe susrete s nepovjerenjem starijih članova OO možemo razumijeti.

Kritike o tome da smo mladi i neiskusni su opravdane, ali ni starost i iskustvo, uz dužno poštovanje i priznanje za dosadašnji trud, nisu nam puno toga značajnoga i dobroga donijeli, pa se usudimo preuzeti rizik i odgovornosti. Iskreno se nadamo i vjerujemo da ćemo uspjeti.