Marina Radoš: Acta, non lajka

Marina Radoš, miki, Marina Radoš, Marina Radoš, Mostar, Marina Radoš, osmjeh, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, ljudi, Marina Radoš, miki, Marina Radoš, Mostar, Marina Radoš, Marina Radoš, Fra Dado Milas hercegovački franjevac, Marina Radoš, Marina Radoš, oprost, Marina Radoš, žene, Marina Radoš, snijeg, duvno
Moj Markane, tvoj izum je uništio barenje. Nekad smo mi žene brojale koliko puta nas je pogledao preko šanka u Bubblesu i koliko je krugova napravio na Liniji u pola 1 da nas vidi, a danas brojimo koje nam je slike lajko.
Pa u p.m.!
Bolan Markane rušiš nam svu emancipaciju.
Tako sam se recimo, prošle godine, sa svoje 22. godine jedne večeri uhvatila kako sam se nasikirala jer je on, nakon velike svađe, zašao po mojim slikama i sve ih odlajkao! Šifrirana poruka je glasila: ''Marina, devojke umiru za mojim lajkom. Nisi bila dobra i sada ti oduzimam tu zadovoljštinu pred čitavim Balkanom.''

Zato sam danas profesionalno deformirana i kontam ko kome lajka i oduzima lajkove kad nisu dobre.
(Opet se ispričavam feministici u sebi: Mačko izvini)
I tako, njih dvoje se bare. Ona se nada braku i deci, on se nada krevetu i mrš.
Ona postavlja novu sliku profila. Lajka komšiluk i frendice. Njega nigdi.
Onda se označi na vlastitoj slici. Da mu opet bude na naslovnici. On opet ništa.
Onda odgovori komentarom tetki iz Njemačke koja joj je Caps Lockom napisala da pozdravi svoje, da bi slika opet bila na naslovnici, A ON OPET NIŠTA.
I tako prolaze dani i mijenjaju se profilne. On ništa.

Sličan osjećaj kao kad ga nema na Liniji. Sličan osjećaj kao kad ne stane za šank nego produži u novi dio. Sličan osjećaj kao kad ti ne čestita rođendan točno u ponoć.

Bože oslobodi nas želje za lajkovima. Daj nam poglede preko šanka. Daj nam krugove po gradu. Daj nam djela. Daj prazne poruke. Daj nam pozive sa skrivenog! Daj nam snagu da se ne sjebajemo što njegovi lajkovi stoje na slikama bivše cure uz ljigave komentare, a našu neće da lajka ni kad smo u Šeri Hilu našminkane profesionalno.

Marina Radoš