Mandino Selo i jutros odsječeno, vodostaj Šujice u Kovačima raste!!!

Borba s vodenom stihijom i danas (petak) se nastavlja...

Najteže je stanje u selima ispod Ljubuše, ali je malo naselja u duvanjskoj općini pošteđeno poplava: negdje je voda oštetila prometnice, negdje se ulila u gospodarske objekte, u podrume, garaže...

Na županijskoj cesti Mandino Selo-Kongora zabranjen je promet, te na lokalnoj cesti Mandino Selo-Rašćani.

Prometovanje je otežano ispod svih podljubuških sela.

Vodostaj Šujice kod Perića mosta jutros je nepromijenjen u odnosu na jučerašnje stanje, dok je vodostaj Šujice u Kovačima u blagom porastu.

U gornjem toku rijeke Šujice, u Šujici, voda se izlila iz korita i poplavila nekoliko gospodarskih objekata, priopćeno je jutros (9, 30 sati) iz Kriznog stožera Civilne zaštite u Tomislavgradu.

U samom gradu stanje je razmjerno dobro. Na ulicama ima vode, ima potoka, ali je podnošljivo. U nekoliko podruma i garaža je prodrla ili provrila voda, pa se izbacuje crpkama. Kanal Tabašnica je podobro nabujao, ali, za sada, nema opasnosti od izlijevanja.

Nastave u svim školama na području duvanjske općine danas nema.

Djelatnici Civilne zaštite, Komunalnog i općinskih službi su stalno na terenu, priskačući u pomoć s vrećama pijeska i prokopavanjem gdje god je potrebno.

Kiša i dalje pada na ovomu području i nema najava skorog prestanka.

Petak, 03 Prosinac 2010 12:23

I službeno: Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije donijelo je danas Odluku o privremenoj općoj zabrani prometa dionicom županijske ceste R419 a Tomislavgrad- Lipa.
Privremeno se zabranjuje sav promet za sve kategorije cestovnih vozila na dionici županijske ceste R419a Tomislavgrad-Lipa zbog ugroženosti odvijanja prometa uslijed plavljenja kolnika. Normalizacijom prilika na navedenoj dionici županijske ceste ukinut će se ova privremena mjera, o čemu će se donijeti poseban službeni akt. Za provedbu ove Odluke zadužuju se Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije - PU Tomislavgrad i Uprava za ceste Hercegbosanske županije.

 

Tomislavcity.com