Gradonačelnik Grada Bjelovara posjetio Tomislavgrad

Gradonačelnik Grada Bjelovara posjetio Tomislavgrad

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak u pratnji zapovjednika povijesne postrojbe Hrvatske vojske Bjelovarski graničari-Husari Joze Trogrlića boravio je u utorak u radnom posjetu Tomislavgradu gdje se razgovaralo o jačanju veza između dvije prijateljske lokalne zajednice na gospodarskom, kulturnom i sportskom planu.

Posebno zanimanje gosti su iskazali za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora te su posjetili lokalitet na kojem će biti izgrađena crpna hidroelektrana Vrilo na rijeci Šujici, kao i vjetroelektranu Mesihovina, priopćeno je u srijedu iz Općine Tomislavgrad.

Nakon toga delegacija se uputila u Franjevački samostan i muzej "Fra Jozo Križić" gdje ih je primio gvardijan fra Sretan Ćurčić te ih upoznao s kulturnim, povijesnim i arheološkim blagom duvanjskog kraja, a s posebnim naglaskom na izložbu ostataka Duvanjskog praslona, Afričkom zbirkom, kao i slikom Vlahe Bukovca 'Isus prijatelj malenih'.

Gosti iz Bjelovara izrazili su želju za ponovnim dolaskom u Tomislavgrad te uputili poziv domaćinima za što skorijom posjetom Bjelovaru.

Prijateljstvo i partnerstvo između Grada Bjelovara i Općine Tomislavgrad traje više od deset godina, a počelo je potpisivanjem Povelje o prijateljstvu i suradnji.

Delegaciju iz Bjelovara dočekali su načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, predsjednik Općinskog vijeća Luka Krstanović, pomoćnik načelnika za pitanja branitelja i zajedničke poslove Ivica Šarac i zapovjednik povijesne postrojbe Hajdučka družina Mijata Tomića Branko Matić, stoji u priopćenju.