Eco selo Grabovica i humanitarna prodaja konja | Hercegovina.Info

Eco selo Grabovica i humanitarna prodaja konja

Eco selo Grabovica
Eco selo Grabovica
U organizaciji Eco sela Grabovica u nedjelju je upriličena humanitarna prodaja konja iz njihovog jahališta putem javne dražbe.

Dražba je bila humanitarnog karaktera a novac od prodaje jednog konja bit će namijenjen za pomoć djeci s posebnim potrebama iz obitelji Ivana Ćurića, dok je novac od prodaje drugog konja namijenjen za pomoć u obnovi crkve Sv. Ante Padovanskog u Grabovici.
S obzirom da nije bilo zainteresiranih za kupnju konja, kako akcija ne bi propala, u ime Općine Tomislavgrad konje je kupio načelnik Ivan Vukadin te ih je darovao Centru "Nova nada" u Kovačima, koji skrbi o djeci s posebnim potrebama.
"Centar ‘Nova nada' u sklopu svojih aktivnosti ima program terapijskog jahanja prilagođenog djeci s posebnim potrebama koje su štićenici centra pohađali jednom mjesečno u Eco selu Grabovica, a sada će tu aktivnost imati češće", za Fenu je kazao načelnik Vukadin.
Za oba konja općina je izdvojila 5000 maraka s tim da oni i dalje ostaju u Konjičkom klubu Eco sela Grabovice, gdje o njima skrbi profesionalni trener ovlašten od Saveza za konjički sport za olimpijske i F.E.I. discipline konjičkog sporta.
"Ukoliko se u skoroj budućnosti ukaže potreba za drukčijim pristupom u planu je nabavka ponija za terapijsko jahanje te prodaja ovih konja", istaknuo je načelnik Vukadin.

Fena