Duvnjaci iz Berna pomažu potrebne u duvanjskome kraju

Duvnjaci, donacija, duvno

Starački dom u Tomislavgradu jučer je primio vrijednu donaciju, a riječ je o 15 invalidskih kolica. Ideja za ovu vrstu pomoći potekla je od Slavice Gadža čiji muž Josip radi u jednoj švicarskoj tvrtki za servis ortopedskih pomagala. Znajući da će ova pomoć ići za potrebite u duvanjskome kraju, Josip je rado prihvatio Slavičin prijedlog i u suradnji sa svojim kolegama u Bernu osigurao 15 kolica koja su u vrlo dobrome stanju.

"Ovo dvoje ljudi, podrijetlom iz Dobrića, sretno je što su na ovaj način mogli pomoći. Hvala im na tome" – kaže nam Duvnjak Mario Filipović koji je organizirao da ortopedska pomagala stignu na željenu adresu.

Uz posebnu zahvalu gospođi Slavici, želim istaknuti da je Kulturno-umjetničko društvo “Duvanjske rose” iz Berna osiguralo svoje klupske prostorije za prikupljanje i skladištenje pomagala. Također je platilo transport kolica do Tomislavgrada. Zahvaljujem i gospodinu Erminu Husakoviću koji nam je tu uslugu naplatio po vrlo povoljnoj cijeni, kazao je za Tomislavcity Mario Filipović, uz napomenu da će Duvnjaci u Bernu i u buduće, kroz različite projekte, nastojati pomoći onim najpotrebnijima.

Od ravnatelja Staračkoga doma u Tomislavgradu, Ante Sladoje, doznajemo da će dvoja kolica proslijediti za Dom zdravlja Tomislavgrad te jedan dio Centru za djecu s poteškoćama u razvoju “Nova nada” u Kovačima. U ime svih njih, Sladoja upućuje riječi zahvalnosti svima koji su i na ovaj način pokazali ljubav i brigu za ljude u potrebi, renosi tomislavcity.com.