Duvnjaci blokirali prometnicu oko Buškog jezera

...problema različite kategorizacije jedne te iste prometnice, načelnik Ivan Vukadin je otišao na lice mjesta te prosvjednicima prenio jednoglasni doneseni zaključak sa jučerašnje sjednice Općinskog vijeća gdje je za 3.srpanj najavljena posebna tematska sjednica po pitanju realiziranja ovog problema.

"Razlog jučerašnjeg blokiranja prometnice od Tomislavgrada do Kamenskog odnosno prema Livnu u mjestu Prisoje je tehničke naravi , kazao je na početku današnje sjednice Općinskog vijeća Tomislavgrad načelnik ove općine Ivan Vukadin. Naime,samo nezadovoljstvo mještana koji su izašli na prosvjed i blokadu ,prema riječima načelnika se ogleda u načinu kako je izvršena dosadašnja kategorizacija prometnice koja vodi od Tomislavgrada prema Prisoju i dalje prema Livnu, koja je uvrštena u rang federalnih cesta dok je od Prisoja do graničnog prijelaza Kamensko prometnica dalje kategorizirana u županijsku cestu.

Također je od strane mještana koji su blokirali prometnicu izraženo posebno nezadovoljstvo nedavno započetim radovima na obnovi federalne ceste koja vodi od Tomislavgrada prema Livnu preko Prisoja dok županijska cesta koja također prolazi ovim mjestom mora čekati odluku Vlade ove županije koja još nije formirana, prenio je načelnik informaciju vijećnicima.

Kako su istakli mještani na prosvjednom okupljanju, oni nisu protiv magistralne ceste Tomislavgrad - Prisoje- Livno, te od Kazaginca prema Livnu, ali se traži prekategorizacija prometnice Prisoje-Kamensko, iz županijske u magistralnu odnosno federalnu.

Nakon što su dobili potporu u rješavanju ovog problema od načelnika Vukadina i svih vijećnika Općinskog vijeća mirni prosvjed blokade spomenute prometnice je prestao a mještanii su se razišli svojim domovima.

Fena