Druga sezona Line višebojca u Bosni i Hercegovini kreće iz Tomislavgrada

medvjedić Lino, Tomislavgrad
...će tako postati prvi grad domaćin ovog sportskog natjecanja u kojem će sudjelovati 12 osnovnih škola u 11 gradova Bosne i Hercegovine.

Kompanija Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, sedam županijskih ministarstava i pedagoških zavoda, te Odjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta i medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se drugu godinu za redom realizira u BiH.

Pilot projektom Lino višebojac u BiH tijekom 2015. godine u Bosni i Hercegovini obuhvaćeno je više od 4.500 učenika i učenica, zajedno sa nastavnim osobljem, uz sudjelovanje velikog broja poznatih bosanskohercegovačkih sportaša i sportašica koji su bodrili sudionike. Dječaci i djevojčice pobjednici iz svih škola su, u pratnji svojih nastavnika i pedagoga, bili specijalni gosti velikog finala sezone 2014/2015 u Velikoj u Hrvatskoj gdje su se predstavili i svojim najboljim transparentima i revijalnim nastupom.

Lino višebojac je projekat čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola u dobi od 5. do 9. razreda na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, ali i promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva. Učenice i učenici imat će priliku za natjecanje/takmičenje u 8 (osam) disciplina u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, a pokazat će i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo.

Podravka će, i ove godine, zajedno sa Sportskim novostima u okviru projekta Lino višebojac u svaku od škola dovesti neke od poznatih sportaša koji su potekli iz lokalnih zajednica kako bi se družili s učenicima i djelovali sportski i motivirajuće na njih. S mališanima su se tako u sedam bh. gradova prošle godine družili: Damir Džumhur, Bulend Biščević, Almir Turković, Stevan Janković, Milan Đukić, Josip Ereš, David Mandić i dr.

Lino višebojac se nakon Tomislavgrada seli u: Brčko, Travnik, Bihać, Čapljinu, Mostar, Široki Brijeg, Tuzlu, Zenicu, Banja Luku i Sarajevo.

Kompanija Podravka BiH posluje preko 20 godina i aktivno sudjeluje u projektima lokalnih zajednica. Najveći dio svojih društveno odgovornih aktivnosti Podravka je fokusirala na djecu pa je i realiziranje Lino višebojca, koji je u Hrvatskoj aktuelan već više od 10 godina, jedan od najznačajnijih projekata koji ova kompanija realizira.