Bošnjaci u Tomislavgradu skinuli grb Herceg-Bosne

Herceg Bosna
... Deklaracija kojom se osuđuju neprimjerene izjave pojedinih bh. političara vezane za nepravomoćne presude Haškog suda šestorici čelnika Herceg-Bosne.

Suštinu donesene Deklaracije za Fenu je prokomentirao predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Nedjeljko Rimac, kazavši pri tom da nazivanje HVO-a zločinačkom organizacijom od strane nekih bh. službenika predstavlja dno dna.

"HVO i Herceg-Bosna su u jednom trenutku bili legitimni branitelji Bosne i Hercegovine, i kao pripadnik HVO-a i sudionik Domovinskog rata ne dopuštam da se moje dijete uči da sam bio zločinac i pripadnik zločinačke organizacije", kazao je Rimac.

"Ljudi nevini leže u Haagu i svoju nevinost dokazuju na način da samo oni znaju kako im je, a ta nepravomoćna presuda izrečena šestorici Hrvata je sud cijelom hrvatskom narodu na ovim prostorima i ja sam apsolutno protiv takvih kvalifikacija na moj narod ", kazao je Rimac.

Na upit o skidanju znamenja Herceg-Bosne sa zida dvorane Skupštine Hercegbosanske županije koje se dogodilo krajem rujna ove godine prilikom održavanja javne tribine u organizaciji Bošnjačke zajednica kulture "Preporod" , premijer Rimac je kazao da osuđuje skidanje bilo kakvih obilježja, a posebno onih koji su personifikacija jednog naroda istaknuvši pri tom da svatko treba da cijeni svoje znamenje bez vrijeđanja drugih

posusje-online.com