Borčani: Provalnici otuđili radne stojeve i aparate vrijedne nekoliko tisuća maraka

Borčani: Provalnici otuđili radne stojeve i aparate vrijedne nekoliko tisuća maraka
Kako su za Fenu kazali iz MUP-a Hercegbosanske županije, na mjesto događaja izašli su djelatnici PP Tomislavgrad te ga osigurali do dolaska djelatnika Odjela kriminalističke policije PU Tomislavgrad koji su obavili očevid.
Očevidom je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih u noćnim satima podesivim alatom provalila te ušla u podrumski dio obiteljske kuće, a nakon toga neometano u susjedni garažni dio gdje se nalazilo više radnih strojeva i aparata.
Provalnici su otuđili sve te uređaje čija je vrijednost nekoliko tisuća KM maraka te su se udaljuje u nepoznatom pravcu, naveli su iz MUP-a.
Inače, djelatnici krim policije PU Tomislavgrad u travnju ove godine razotkrili su mrežu počinitelja više kaznenih djela povezanih s imovinskim deliktima. Tada su pronađene i identificirane osobe s područja Mostara i Prozor - Rame koji su se dovodili u vezu s provalnim krađama na području Tomislavgrada.
U desetak takvih krađa počinjenih u zadnjih godinu dana na prostoru te općine, počinitelji su otuđivali novac i robu veće materijalne vrijednosti, oštetivši pri tom vlasnike kioska, trgovačkih radnji i obiteljskih kuća.
Nakon provedenih postupka vladalo je zatišje, da bi se u mjesecu kolovozu opet dogodilo nekoliko provalnih krađa, a na meti su bile obiteljske kuće s tehničkim stvarima i dragocjenostima.
Fena
Foto: instahu.com