Anđela Matić iz Tomislavgrada proglašena najboljom ročnicom!

Anđela Matić iz Tomislavgrada proglašena najboljom ročnicom!
Postrojenim pripadnicima Središta za temeljnu obuku i dragovoljnim ročnicima, obratio se zapovjednik Središta za temeljnu obuku brigadir Milan Čorak koji je u svom obraćanju u ime svih djelatnika Središta za temeljnu obuku i svoje osobno ime čestitao ročnicima na uspješnom završetku dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

„Nova znanja i iskustva, nadasve nova prijateljstva koja ste stekli proteklih osam tjedana, čine vas različitim od onih koji nisu doživjeli ovo iskustvo i odslužili dragovoljno vojno osposobljavanje", rekao je brigadir Čorak izrazivši zadovoljstvo činjenicom što će mnogi ročnici potražiti svoju egzistenciju u djelatnom sastavu Oružanih snaga RH.

Na kraju svečanosti podijeljene su pohvale i nagrade najboljim ročnicima 25. naraštaja. Najboljom ročnicom proglašena je Anđela Matić, a najboljim ročnikom Ljudevit Sekulić koji su za izvršavanje postavljenih zadaća pismeno pohvaljeni i nagrađeni knjigom i značkom Dragovoljni ročnik.

Obuku koja je počela 3. svibnja 2019. završilo je ukupno 159 ročnika 25. naraštaja, od kojih je 29 ročnica i tri vrhunska sportaša, dragovoljna ročnika 7. naraštaja: Tin Srbić - gimnastika, Mihovil Fantela - jedrenje i Stipe Žunić - atketika.

Valja istaknuti da je najbolja ročnica dvadesetogodišnja Anđala Matić naša Duvanjka iz Borčana.

Kako je izjavila za Tomislavcity, studentica je na 1.godini kondicijske pripreme športaša na Kineziološkom fakultetu u Splitu. Uskoro je očekuje i vojna specijalizacija koja bi trebala početi u rujnu.

- Aktivno se bavim i taekwondom i nositeljica sam 2. dana crnog pojasa. Prve korake sam napravila u Taekwondo klubu Koryo Tomislavgrad, a ujedno sam i trenirala nogomet u Ženskom nogometnom klubu Tomislav. Nekoliko sam mjeseci trenirala i u ŽNK Dinamo Zagreb te u ŽNK Split, kaže nam ova zanimljiva djevojka.

Želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu i životu!

Tomislavcity/034portal.hr

Foto: Hrvatska vojska