Akcija za vikend: Kontrola kretanja maloljetnika

Postupajući po planu rada za mjesec travanj i svibanj tekuće godine, policija će u Tomislavgradu u dane vikenda vršiti i provoditi akciju pojačane kontrole mlađih maloljetnika od 14 -16 godina te starijih maloljetnika od 16 - 18 godina, koji se bez nadzora roditelja ili staratelja zateknu na javnom mjestu ili ugostiteljskom objektu u vremenu od 23 do 5 sati.

Kako se navodi iz policije, prekršajne kazne za gore navedeno djelo se kreću od 200 do 400 KM i od 100 do 300 KM. Za točenje alkoholnih pića maloljetnoj osobi u ugostiteljskim objektima predviđena je kazna od 300 do 500 KM.

"Ukoliko se pri provedbi ove akcije maloljetne osobe zateknu na javnim mjestima ili ugostiteljskim objektima u navedeno vrijeme, o tome će biti izvješteni roditelji koji su dužni doći po maloljetnika", kazao je zapovjednik PP Tomislavgrad Krešo Sliško i dodao da će također biti izvješten Centar za socijalnu skrb ukoliko se roditelj ne odazove pozivu, a protiv istih će biti podnijete odgovarajuće prekršajne prijave.

Fena